TamSK Logo

Haluatko videon omasta radasta talteen?


   Takaisin Online-tuloksiin
Kiinnostaakohan ketään saada kisojen jälkeen ladattavaksi kisa-streamista kapturoituja videoita omista radoistaan mp4-muodossa (h264 pakattuna), hieman parempilaatuisena kuin "nettistreami"? Kuvakin on jo laadultaan ihan kelvolista katsotavaa vaikkei ehkä "hifi-laatua", mutta paranettu on kuvaa viime aikoina ja jos niistä jotain iloa on... tein sellaisen scriptin, jolle parametrina kun antaa kelloanajan, radan (videoklipin) pituuden sekunteina ja nimen, niin se kapturoi (leikkaa sopivan pätkän) videon ja lataa palvelimelle.

Videot on tuolla katsottavissa vain viikon tai parin ajan kisojen jälkeen, eikä ainakaan sen jälkeen kun on ollut jo uudet kisat, joten ole pliis nopea pyynnön kanssa.Jos video ei meinaa näkyä, tarkista seuraavat: Selain vaatii Flash-liitännäisen ja flash-videoiden sallimisen. Selain ei muista sallimista, joten se pitää sallia aina uudestaan.

Firefoxisa flashvideoiden salliminen tapahtuu, kun ollaan sivulla missä on flash-videota, osoiterivin vasemmalla olevasta "legopalikasta" kikkaamalla. Flash ei myöskään saa olla asetuksista kokonaan kielletty. Firefoxissa liitännäisten asetuksia pääsee helposti muokkaamaan oikopolulla Ctrl-Shift-A (paina siis kolmea näppäintä yhtäaikaa, control ja Shift (vaihto), sekä a kirjain, ja tarkista, että Flash-liitännäisen aktivointi on sallittua.

Google Chromella videoiden katseluun yksityiskohtaiset ohjeet löytyy täällä. Lyhyesti Chrome-ohjeet ovat, että klikkaa osoiterivin vasemmalta puolelta info painiketta "(i)", salli sieltä flash, sekä lataa sivu uudestaan.

Windowsissa vanhalla Internet Explorer 11:lla flashvideot tuntuisi näkyvän ihan oletusasetuksilla.

Mobiilisti flash-videoita voi katsoa Puffin Browser selaimella. Asetuksista pitää laittaa päälle "Request desktop site", ilman sitä ei tunnu näkyvän, mutta tuola asetuksella saa näkymään.

Senkin jälkeen, kun videot ei enää ole katsottavisa netissä, videoita voi saada, mutta ajan tarkistaminen perin hankalaa, kun nettistreami ei siis enää toimi.

Jos omat radat kiinnostaa, niin minulle emailia: tra@iki.fi

Videopyynnölle on tarkka formaatti mitä pitää nykyään ehdottomasti noudattaa, koska pyyntöjä tulee niin paljon eli tieto pitää tulla viestissä "ohjelmalle valmiissa muodossa" eli näin (esimerkki):

2019-03-15T12:01:35 55 moppe-B

Huomaa siis, että aika (tässä tapauksessa 12:01:35) pitää olla ihan oikea kellon aika! Juokseva aika, mikä näkyy youtube-videoissa, ei käy. Siitä voi kyllä laskea oikean "seinäkelloajan" jos tietää tarkalleen koska youtube-stream oli alkanut.

Mainitse viestissä myös kummalla radalla oltiin, jos oli kahden radan kisat.

Lisää sähköpostin otsikkokenttään "kisavideoita" niin varmennat, että se löytyy helposti. Eikä muita viestejä kuin sähköpostia, eikä mitään turhia sepustuksia, kuvaliiteitä tms. viestiin, kiitos! Jokainen videopyyntö omelle rivilleen ja maininta kentästä omalleen.

Esimerkissä siis Moppe koira oli suorittanut B-radan maaliskuun 15 päivänä 2019, ja video alkaisi ajan hetkellä 12:01:35 (sis oikeasti puolen päivän jälkeen) ja kestää 55 sekuntia.HUOM, "pikaleikkaus" tehdään "main framen" kohdalta, mitä on videossa vain 5 sekunnin välein, joten marginaalia pitää laittaa aina 5 sekuntia alkuun (ja loppuun), että varmsituu varmasti koko rata! Toivottavasti kaikki ymmärtää nyt tuon formaatin.

Paluupostina tulee osoite, mistä sen radan/ratojen videot voi ladata. Mutta en siis ala etsiä noita tietoja vain koiran mukaan, se kellon aika pitää sitten itse tietää ja oikea yllämainittu formaatti kiitos!

Windows mediaplayer noita videoita ei oletusasetuksilla suostu näyttämään, kun se ei osaa h264 pakkausta. Mutta jos asentaa sen h264 koodekin niin sitten. Mutta helpointa noita on katsoa ilmaisella VLC ohjelmalla (http://www.videolan.org). Palvelimelta kun omat ratavideot lataa omalle koneelleen, niin sitten voi tehdä niille mitä huvittaa, editoida, ladata edelleen youtubeen (youtube nyt testattu, viimeksi oli ongelmia), vimeoniin, facebookiin jne. Ja ainakin uusin firefox ja chrome osaa näyttää noita ihan itsekin lataamatta ensin koneelle. Kauaa ne ei välttämättä sitten ole tuolla palvelimella, kun tila on rajoitettu, joten kannattaa ne kuitenkin ladata sitten omalle koneelle, jos ratojaan haluaa muistoksi säilyttää.Vähintään kolme kuukautta silti uskallan luvata videoiden säilyvän palvelimella.

HUOM! (päivitys 6.3.2019) TamsKin kotisivujen levykiintiö on täyttymässä videoista (videot tunnetuksti vie paljon levytilaa), hyvin pian tuhotaan kaikki yli puolivuotta vanhat videokilipit, jos siis et ole ladannut omia videoita talteen, kannattaa se tehdä A.S.A.P!
Last modified: Sat Oct 26 12:23:15 EEST 2019